web statistic
   
  Poslovni imenik
vijesti
danas
zanimljivosti
InfoTech
Humor
 
kolumne
Stričeva kuharica
Kumina makrobiotika
Dobra glazba
Portreti
Osobni stav
Škovacera
Duplerica
Moja Pula
More
Dnevnik putnika
Guzo na putu
Off the record
Zdravlje
Odasvud pomalo
 
gradski vodič
događaji
restorani
zabava
povijest grada
spomenici
prijevoz
smještaj
 
Kliknite i vidite �ta se krije s druge straneDostava stanja brojila el.energije.

Interaktivni plan grada Pule - CROMAPSUred za katastar.
Pregled zemlji�nih knjiga.
Parentium - nezavisni portal grada Poreča
Osobni stav 
Kako vam nikada ne dosadi biti svrha sami sebi ?!?Kako se osjećam ankon 20 godina predizbornih obećanja

Htio sam nešto reći i napisati o mučnini koju osjećam nakon toliko godina slušanja kojekakvih predizbornih obećanja, a onda sam negdje nabasao na ovu sliku koja zorno dočarava stanje do kojeg su pretprošli, prošli i ovi današnji političari dotjerali cijelu naciju.

Toliko nakaradnih danguba i likova u paradi samodopadnosti dugo se nije vidjelo na okupu .... ili sam samo zaboravio i potisnuo sjećanje ?
Kako god bilo dosta mi vas je.

Jednostavno rečeno pun mi vas je qrac.

Stric
Oh heaven.... please open and trust her


Kako se osjećam od novog proračunaKako se osjećam s prijedlogom novog proračuna


Za predloženi i planirani deficit od 10,5 milijardi kn u novome Budžetu (brojkama 10.500.000.000,00 kn ) koji Vlada predviđa zbog povećanih rashoda (??) , a sve zbog dospjelih kamata 'od kredita onih koji su nas zadužili prije njih', svakom će građaninu 'lijepe njihove' u 2013. godini iz džepa izvući po cca 2.500,00 kn.

To je za jednu četvoročlanu obitelj iznos cca 10.000,00 kn godišnje, bez kojg će morati živjeti i preživjeti u 2013. godini. Ako uspiju...

Eto, zato se tako svi skupa osjećamo od novog proračuna .....

Stric
Cvrčci i mravi
La Fontaine idi u lijepi qracOva slika nema puno veze sa člankom, ali je dobra jer radoznali misle da na drugoj strani ima još takvih slika...

Jednom davno u neka minula vremena živjeli su jedan cvrčak i jedan mrav.
Kao djeca zajedno su išli u školu, zajedno su se igrail i odrastali, zaljubljivali se, radili mladenačke nepodopštine... i kad je došlo vrijeme svaki je krenuo na svoju stranu.

Mrav je poput svih mrava bio vrednica i po cijele dane je radio, za sebe i za svoju obitelj. Radio je u vlastitoj firmi i zapošljavao još 30-ak drugih mrava koji su tako prehranjivali svoje obitelji. Dok su mu djeca rasla izgradio je lijepu i veliku kuću za sebe i svoju obitelj. Nije to bilo nimalo jednostavno jer da bi izgradio kuću morao se zadužiti kod svog druga iz djetinjstva, cvrčka koji je postao poznati bankar. Uvijek je taj samo pjevao i svojom pjesmom dogurao do bankara. Radio nije nikad previše, ali je zato imao plaću veću nego mrav.

Mrav je pak uzeo kredit (u švicarcima), kupio građevinski materijal, pošteno platio sve poreze, komunalne naknade, priključke za struju, vodu, plin, telefon.... sve opet s porezima, prirezima i ostalim dadžbinama. Nekako je kupio i auto i platio za njega trošarinu, prirez, porez i sve šta je morao platiti. Onda je našao jednog malog građevinskog obrtnika i dogovorio s njime da mu povoljno sazida kuću skupa sa svojim radnicima. Pošteno je platio njihov rad i dao plaće a s plaćom uredno podmirio sve doprinose, prireze i poreze.

Dotle je cvrčak svoje novce skupljao na račun u banci, vozio službeni automobil s plaćenim troškovima, bio nekoliko puta na odmoru na Sejšelima, pa na Kanarskim otocima, na Azurnoj obali. Uživao je kako god je znao i umio. Osim računa u banci nije imao nikakve druge imovine da ga opterećuje. I sve što je trošio trošio je u inozemstvu. Domovina nije imala od njega nikakve koristi.
Rezime dosadašnje "samosvojnosti"


Na ovim našim, balkanskim, prostotima ljudsku je narav teško promjeniti

Može li se ljepše i sažetije opisati naših posljednjih dvadesetak godina?
 
stranica  od 32slijedeďż˝a stranica
PulaWireless

www.zutaminuta.com - vaš trajni glas na internetu.

Čistoća mora jadranskih plaža.

vremenska prognoza
Vremenska prognoza prema DHMZ
 
art & culture
foto galerija
razglednice
Art gallery
Poezija
Kratke priče
Borin bukvar
R&R priče i poezija
 
selo moje malo
Medulin
Premantura
Fažana
Bale
Valtura
 
Posjetite AQVARIVM na Fort Verudeli

Severino Majkus - slike, poezija i misaopretraživanje
upišite ključnu riječ: