Poslovni imenik
vijesti
danas
zanimljivosti
InfoTech
Humor
 
kolumne
Stričeva kuharica
Kumina makrobiotika
Dobra glazba
Portreti
Osobni stav
Škovacera
Duplerica
Moja Pula
More
Dnevnik putnika
Guzo na putu
Off the record
Zdravlje
Odasvud pomalo
 
gradski vodič
događaji
restorani
zabava
povijest grada
spomenici
prijevoz
smještaj
 
Kliknite i vidite �ta se krije s druge straneDostava stanja brojila el.energije.

Interaktivni plan grada Pule - CROMAPSUred za katastar.
Pregled zemlji�nih knjiga.
Parentium - nezavisni portal grada Poreča
Dnevnik putnika Zapisi s putovanja
Subota, 22.02.2003.

Moj posljednji shooping weekendom u Munchenu. Ono u stilu Posljednji tango u Parizu. Samo ja nemam nekog komada. A nemam ni maslac. Nisam kupio baš nešto jako pametno. Ali će ostati u sjećanju kao “to je ono što je stari kupio zadnjeg weekenda u Munchenu”. Ono “stari” mi se ne smije reći u lice. Jasno?!
Ajde dobro, nije baš doslovno zadnji, ali nakon dvije i pol godine boravka po hotelima po Europi i hranjenja po restoranima, uglavnom u Njemačkoj, vraćam se napokon kući. Taman kada sam se „skućio“ i našao stalni smještaj i apartmanu u hotelu – prva liga : kupatilo i ogromna soba sa šankom i kuhinjicom. Ali dosta je bilo. I meni i “njima”.

Dan je bio lijep i sunčan – skoro kao na vremenskoj prognozi. Sunce se pojavilo oko podne kada se uspjela dići maglica koja je pokrivala cijeli kraj. Usput je bilo poprilično hladno pa su se sva stabla okitila bijelim injem i djelovala nekako Novogodišnji svečano.

U gradu standardna gužva i ljudi se muvaju punih ruku kojekakvih torbi, najlon kesica i paketa. Na Marienplatzu opet nekakvi protesti (protiv mobinga), ali gomile specijalaca održavaju red. Tu su više zbog nabrijanih navijača iz Nurnberga koji s gajbama piva šalabazaju po gradu pokazujući odanost svome klubu ločući litre i gajbe piva. Ali koliko god poloču ne zaboravljaju prazne boce i gajbe. Kaucija je kaucija. To vam je novi štos u Njemačkoj uveden početkom godine. Na svaki komad ambalaže se plaća 0.25 € kaucije. Kada vratiš dobiješ lovu nazad. Pa onda imaš situaciju da limenka piva stoji .23 € a kaucija za limenku je .25 €.
Zeleni su se uspjeli izboriti za zaštitu okoliša od gomila limenki kojekakvih pijača, ali isto tako i od plastičnih boca Coca-Cole, Pepsija, Fanta i slično. Nema okolo puno tog smeća. Nije ga bilo ni prije, a sad ga je još manje.
I jedan moj kolega, koji je zujakao okolo za istu firmu, isto se vraća kući i isto će šljakati “from home“. Danas je i on ovdje u hotelu prekoputa, pa ga očekujem da dođe i da smaknemo koju botelju bijelog vina. Iako on više voli crno. Ali šta da mu radim. Ja imam samo bijelo, samo ponekad i crno, ali isključivo za kuhanje. Zato sam stavio hladiti i jednu botelju pjenušca. Fürst von Metternich. Morao sam se ustati i ići vidjeti u hladnjak kako se to piše. Danas nam je zadnja prilika da potamanimo rezerve iz hladnjaka, koje sam poput vrijednog mrava skupljao za teške dane. I sada čekam cvrčka da to zajedno uništimo.

Cijeli mi apartman (a bojim se i hotel) "diši" na grah što kuha na štednjaku. Stavio sam kuhati «čorbast pasulj». Ja uvijek kažem «pasulj» ako se radi o grahu tetovcu, a «grah» ako se radi o nekakvom šarenome grahu poput trešnjevca. Bit će ovih dana «bučno i veselo». I Bavarska će dobiti poseban jedan «šmek» - uz onaj svoj tradicionalno kravlji.

Idem sada otvorit vrata kolegi. Javlja telefonom da dolazi - k meni se ne može tek tako.

Pozdrav od bivše Skitnice.

23.02.2003.
Došlo je do greške sa otvaranjem baze podataka!
povratakDnevnik putnika