Poslovni imenik
vijesti
danas
zanimljivosti
InfoTech
Humor
 
kolumne
Stričeva kuharica
Kumina makrobiotika
Dobra glazba
Portreti
Osobni stav
Škovacera
Duplerica
Moja Pula
More
Dnevnik putnika
Guzo na putu
Off the record
Zdravlje
Odasvud pomalo
 
gradski vodič
događaji
restorani
zabava
povijest grada
spomenici
prijevoz
smještaj
 
Kliknite i vidite �ta se krije s druge straneDostava stanja brojila el.energije.

Interaktivni plan grada Pule - CROMAPSUred za katastar.
Pregled zemlji�nih knjiga.
Parentium - nezavisni portal grada Poreča
Dnevnik putnika Zapisi s putovanja
Subota-Nedjelja, 25-26.01.2003.

Ustao sam se danas (nedjelja) dosta rano za nedjelju. Jedva je prošlo 8 sati. Probudim se obično kada mi svjetlost uđe u sobu. I danas je bilo tako. Vani je padao sitni snijeg s hladnim vjetrom, ali se nije zadržavao na travi ispod prozora moje sobe. Danas nema skitanja. Moram šljakati. Imam dosta posla, pa i weekendom odradim pokoji sat. Obično mi to bude i plaćeno, ali sam ovaj put uranio sa slanjem izvještaja za prošli tjedan i ... ode dnevnica u nepovrat.

Jučer sam bio u gradu i na tržnici. Kupio sam napokon i sebi slušalice za slušanje CD-a sa moga notebooka. Do sada sam kupio svim članovima obitelji po jedne pa kad se jednog dana skupimo, svaki sa svojim slušalicama, izgledat ćemo kao izbačeni iz Zvjezdanih staza. Kupio sam bežične tako da se mogu kretati i slušati glazbu po cijelome stanu. Super stvar. Jedino što se još moram priviknuti na njih i natjerati sam sebe nekako da mi se ne znoje uši dok ih imam na glavi. Ali pomalo, već bum ja to zrihtal.

Osim slušalica kupio sam i jednu glavicu blitve, talijanske – malo zelenoga na lišću, ali zato s debelim bijelim peteljkama. Zaželio sam se blitve na lešo s malo krompira i maslinova ulja i sumnjičavo sam riskirao 2 € na blitvu. Tražio sam i kalamare u ribarnicama, ali nije bilo ničega što mi je izgledalo prihvatljivo. U stvari, u međuvremenu sam pojeo jedan panin sa pohanom šniclom da ubijem već u povojima glad koja se počela javljati dok sam se muvao po Wiktualienmarktu. Ali time sam ubio i onu kreativnu žicu koja je uvijek bitna kod kupovanja hrane, tako da me prošla volja za kalamarima. Nisu to oni “naši” – ni blizu. Ništa zato, već od ranije imam u zamrzivaöu nekakve smrznute file odreske sjevernomorskog crvenog grgeča.

Još sam malo procunjao po gradu i sjeo na S-bahn i natrag u hotel. Počelo je biti prohladno, a to je bio i jedini način da ne trošim previse...Navecer sam gledao film na TV i onda se uhvatio čitanja Ugussijevog Podjeljenog grada. Još mi je ostalo za čitane malo i večeras prije spavanja.

Danas sam, na više mjesta na internetu, naletio na vijest o tome kako je Delbianco promovirao antikorupcijski program grada Pule kao IDF-ovu političku platformu. U „suradnji sa SDP-om“ sa puno bla, bla, bla izjava kako je to „dokaz čvrstine i snage koalicije tih dviju stranaka u Puli“ . A silne snage, bog te mazo. Meni “smrdi” više na rog za svijeću nego na političku platformu. Malo mi je od toga došlo na rigoleto (što bi rekao Robi K), pa sam se skinuo s neta i pogledao Gospodara prstenova na notebooku. Stavio sam slušalice i isključio se iz vanjskog svijeta. Osim dobrog računalnog supporta film je šupalj. Ali glavno je da on nosi lovu.
U međuvremenu sam si skuhao blitvu s krompirom, a onaj riblji file zapekao lagano sa češnjakom i peršinom na maslinovu ulju i dobro se najeo. Blitva je bila super, a bogme i riba. I sve to s novim slušalicama na glavi. Moram javiti Stricu kako se to sprema. Možda objavi u svojoj kuharici. Jedino mora paziti na uši dok kuha, da mu se ne znoje kao i meni.

Sve u svemu, osim obavljenog posla, slušalica i dobre blitve, weekend nije uopće bio za pamćenje.

Do slijedeće prilike pozdrav od Skitnice


27.01.2003.
Došlo je do greške sa otvaranjem baze podataka!
povratakDnevnik putnika