Poslovni imenik
vijesti
danas
zanimljivosti
InfoTech
Humor
 
kolumne
Stričeva kuharica
Kumina makrobiotika
Dobra glazba
Portreti
Osobni stav
Škovacera
Duplerica
Moja Pula
More
Dnevnik putnika
Guzo na putu
Off the record
Zdravlje
Odasvud pomalo
 
gradski vodič
događaji
restorani
zabava
povijest grada
spomenici
prijevoz
smještaj
 
Kliknite i vidite �ta se krije s druge straneDostava stanja brojila el.energije.

Interaktivni plan grada Pule - CROMAPSUred za katastar.
Pregled zemlji�nih knjiga.
Parentium - nezavisni portal grada Poreča
Dnevnik putnika Zapisi s putovanja
Petak, 10.01.2003.

Dok ovo pišem sjedim u uredu u Munchenu. Mala pauza za odmak od dosadnog i teškog posla kojeg sam se jutros rano uhvatio. Ured je ogroman – jedanaest velikih uredskih stolova , gomila ormara, puno prostora među stolovima i još uvijek ured izgleda poluprazan. Možda se tako samo pričinjava jer su sa dvije strane urada ogromni prozori-zidovi, od poda do stropa, kroz koje se vidi bjelilo koje je podario prvi ovogodišnji snijeg. Vani je hladno i nema vjetra pa snijeg lagano sipi i stvara u meni nekakav osjećaj unutarnjeg mira i spokoja. Svjetlost je čudesna jer se kroz te tanke snježne oblake stidljivo probije pokoja sunčeva zraka pa stvara osjećaj lažne topline. To je valjda zato što sjedim u dobro zagrijanome uredu.

Neki od kolega sa obale Sjevernog mora, na dalekom sjeveru, su manje zimogrozne od nas južnjaka, pa nam prave «škifo» sjedeći u košuljama kratkih rukava. A vani je 8 stupnjeva ispod nule. Brrrr.

Preko puta ureda je farma, ali danas u dvorištu nema uobičajene živadi – kokošaka i gusaka. Sklonile su se i one ili ih je gazda zatvorio da mu se ne posmrzavaju. Samo su se po krovovima štala i štaglja šćućurili golubovi podvukavši vratove i glave među krila. Ni toliko karakteristični «miris» bavarske se ne osjeća ovih dana. Inače sav krajolik «diši» po dobrom stajskom gnojivu, začinjenom mirisima kojekakvih kemijskih dodataka kojima krave drže u «boljem zdravlju». Kada se od toga napravi piš-drek mišela onda bavarska zamiriše «punim plućima». Ponekad se ne dade izdržati od toliko krasote koja vam se zavlači u nos i štipa ga. Ali ako to slučajno nabacite kao nešto «ne baš sjajno» nekome «echt» bavarcu, očekuje vas samo kiseli smješak. Kao za reći «tebi smrdi, ali nama miriše». I šlus. Bolje je da im to niti ne spominjete.

Sutra moram skoknuti u centar da vidim šta ima novoga. Nisam bio već 3 tjedna. Počinju rasprodaje. Možda bude štogod zanimljivog. U svakom slučaju weekendi su najgori dani za mene. U hotelu sam i osim čitanja, šetanja i spavanja nemam pametnijeg posla. Pardon molim - i Interneta. Ne radim pod milim bogom ništa, osim ovog povremenog piskaranja. Skoro da sam se i razlijenio ovdje u Bavarskoj. Morat ću smisliti nešto za ovu 2003. godinu, čisto da mi ne prozuji uprazno. Idem pogledati da li ovog weekenda ime kakvih skijaških događanja u Bavarskim Alpama, pa da malkice proskićem i do tamo.

Dosta za danas.

Pozdrav od Skitnice.

11.01.2003.
Došlo je do greške sa otvaranjem baze podataka!
povratakDnevnik putnika