Svjetlost vodilja za sigurno putovanje
Home O nama Usluge Korisnici Partneri Download Kontakt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O NAMA

Koja nam je bila ideja vodilja kad smo krenuli

 
 

Poduzeće HSC Informatički konzalting i inženjering d.o.o. osnovano je 1995. godine s isključivim ciljem pružanja usluga IT konzaltinga malim, srednje velikim i velikim poslovnim sustavima koji žele imati kvalitetno osmišljen koncept dugoročnog razvoja IT-a kao trajnu podršku praćenju poslovanja, poslovnog odlučivanja i visokog imagea u poslovnom okruženju.

U više od dvije decenije rada na IT području uočili smo u jako velikom broju poslovnih sustava slijedeće:

  • razvoj IT sustava je „ad hoc“ tj. neplanski, nekoordiniran i nadasve neefikasan - kupovina strojne i programske opreme obavlja se sporadično prema trenutnim 'vatrogasnim' potrebama, pa je shodno tome jednako tako i nedovoljno iskorištena i neefikasna,
  • IT razvoj prilagođen je ponudi, asortimanu i profilu 'omiljenih dobavljača', a ne stvarnim potrebama poslovanja,
  • IT oprema (kako strojna tako i programska) vremenom postaje šarolika, nepovezana i nepouzdana,
  • rezultanta takvog pristupa je da niti oprema niti programi ne zadovoljavaju u potpunosti isčekivanja korisnika, čak štaviše - postaju počesto kamen smutnje i usko grlo u radu,
  • rad i održavanje cjelokupnog sustava izuzetno je skup i zahtjeva puno više sredstava, vremena i truda
  • uloženi novac nije donio očekivani učinak što stvara opravdani osjećaj nezadovoljstva i frustracije.

Osim početno iskazane potrebe za IT infrastrukturom i inicijative za njezinu nabavku, cjelokupna briga oko IT razvoja prepušta se samim dobavljačima koje investitor obično nije u stanju kvalitetno nadzirati jer nema vlastitog stručnjaka koji bi kompetentno štitio interese investitora i nadgledao trošenje nemalih ulaganja koja IT razvoj zahtjeva.

Stoga smo osnovali firmu koja bi usmjeravala razvoj IT sustava u poduzećima bez vlastitog tima informatičara kao podrške poslovanju. Danas je bez IT podrške nemoguće učinkovito i produktivno poslovati. Definitivno.

Mi našim korisnicima ne prodajemo ni hardware ni software - mi ih štitimo od loših dobavljača opreme i programa, mi uočavamo korisnikove potrebe, predlažemo im rješenja i skupa s njima kreiramo razvojnu politiku i dinamiku razvoja IT sustava kao podrške njihovom radu.

 
© Copyright by HSC d.o.o. 1995-2005